cv plaatsen op vacaturesite

CV Online plaatsen op vacaturesites

 CV online plaatsen kan op 2 manieren: invullen of uploaden

Een CV online plaatsen kan op twee manieren:
• Online invullen
• Als bestand (b.v. als Word-bestand of pdf)
Op sommige sites is het een combinatie van beide.

 

 

Bij het invullen van het CV volgt u de stappen op uw beeldscherm. Per vacaturesite kunnen de verplichte velden verschillen. Ook de gegevens die worden vereist kunnen verschillen.

Vaak gaan het invullen van uw CV en de accountregistratie samen. In veel gevallen wordt u gevraagd zich echter eerst te registreren, voordat u uw CV uploaden kunt. Na registratie krijgt u via de e-mail binnen enkele minuten een bericht op het door u opgegeven e-mailadres, met daarin uw accountgegevens of een link om uw aanmelding te bevestigen. Daarna kunt u met uw persoonlijke account inloggen om het CV op de vacaturesite online te zetten.

Universeel of origineel?
Online CV’s die u volgens een vast format dient in te vullen zijn onpersoonlijk. Ze bieden bovendien weinig ruimte voor een originele- of creatieve presentatie van uw capaciteiten en eigenschappen.

Aan de andere kant is een universeel template wel heel herkenbaar. Een vertrouwde opmaak is voor een werkgever namelijk snel en makkelijk te scannen. Zodoende kunnen recruiters uw CV eenvoudiger vergelijken met andere CV’s. Over het opstellen van een goed CV leest u hier meer.

De gebruikersvriendelijkheid van online vacaturesites kan erg verschillen. De invultijd varieert in de meeste gevallen van soms een aantal minuten tot een half uurtje. De tijd die u nodig heeft is ook afhankelijk van de al dan niet onmiddellijke beschikbaarheid van de benodigde gegevens, informatie en bestanden.

Soms is het format van het online CV erg dwingend. Er kunnen gegevens gevraagd worden die u misschien niet meteen paraat hebt. Of de (pas)foto van uzelf heeft niet de juiste bestandsgrootte. Een enkele keer kunnen sites het uploaden van allerlei documenten verlangen. Wees daarmee overigens behoedzaam, want identiteitsfraude ligt altijd op de loer. Lees meer >>

 

CV bestand uploaden

Het makkelijkst is het als u beschikt over een vooraf gemaakt bestand (bijvoorbeeld een Word-bestand of pdf) en een foto (jpeg) die geschikt is om te uploaden. Op de meeste vacaturesites kunt u deze documenten zonder problemen iedere keer opnieuw gebruiken.

Sommige vacaturesites gebruiken de informatie uit uw geüploade CV-bestand om de gegevens alvast in te vullen. Dit gebeurt meestal niet foutloos. Controleer dat dus. Ook zijn er sites die bij het invullen van uw CV gebruik kunnen maken van uw LinkedIn-profiel.

 

 

-> De lijst met vacaturesites waar u een CV online kan zetten vindt u hier